Hverdagens dilemmaer

Vejfarende leder efter croissant Som meget flittige læsere med elefanthukommelse ved, er min mandag for en stor del optaget af en rundtur til samtlige dagligvarebutikker og supermarkeder i miles omkreds fra min privatbolig. Formålet er at sikre husstandens overlevelse indtil næste mandag.

Denne smukke, solrige oktoberdag var ingen undtagelse, og som altid afsluttede jeg fourageringen med et besøg hos Shell, hvor jeg fyldte tanken op og i forbindelse med afregningen tilføjede:

– Og så vil jeg også gerne have en stor kop kaffe og en smørcroissant.

Manden bag disken efterkom straks mit ønske, og idet han lagde croissanten ned i posen, spurgte han henkastet:

– Skal du lige have en ekstra croissant med til samme pris?

Det uventede spørgsmål fik mig til at tøve et øjeblik, især fordi jeg ved fra min myndige frue, at blødt brød af den omtalte type indeholder uanede mængder af ondsindede transfedtsyrer, som invaderer kroppen og nedbryder den systematisk indefra langt før tid. Min rådvildhed må have stået malet tydeligt i mit ansigt, for inden jeg nåede at svare, fortsatte ekspedienten:

– Hvis du ikke selv kan spise den, kan du jo glæde en vagabond med den.

Denne sympatiske tanke hjalp mig til at træffe den nødvendige beslutning, hvorfor jeg forlod butikken med en stor kop kaffe i den ene hånd og en pose indeholdende to croissanter i den anden.

Uheldigvis mødte jeg ingen vagabonder. End ikke en skærslipper.

Kategori: . Bookmark permalink.

19 Kommentarer til Hverdagens dilemmaer

 1. Åhhh nej, var du så selv nødt til at spise TO croissanter.. Livet er altså ikke fair.. :-)

 2. Ja, jeg er ked af at måtte indrømme det, men that's life. Engang imellem må man ofre sig ...

 3. Nej altså, kørte du slet ikke rundt og ledte lidt? Er der ikke et sted, hvor de så'n mere eller mindre fast sælger "Hus forbi"? Måske kunne du endda have fået croissantrabat ...

  Men okay, hatten af for din tapperhed!

 4. Eric, jeg kunne muligvis godt have været en kende mere opsøgende, men jeg garanterer for at jeg havde et øje på hver finger!

 5. Livets vej er fuld af fristelser ... men sjældent er de gratis ;-)

 6. Sande ord, Per, sande ord ...

 7. Peter Pedal

  I lørdags var jeg ude og høre stoner-rock og drikke mit hoved af. På vejen hjem var der tilbud på croissanter i 7-Eleven.

  Jeg er ellers igang med en succesfuld afvænning fra køb af søde sager, men jeg faldt i.

  Normalt tror jeg ikke på, at prisen har nogen særlig betydning for forbruget af søde sager, men jeg må æde mine ord, for virkeligheden beviser jo det modsatte - også i statistikkerne efter indførelsen af fedt-skatterne.

  Det VAR udslagsgivende, at der var tilbud.

  Jeg glæder mig i aften over, at de ikke smagte så fantastisk - for så var jeg blevet forfalden igen.

  Man kan konkludere, at billige croissanter kan være godt, når man er en slikmund...hvis de smager så banalt, at de ikke frister til flere.

  Så mangler vi bare, at alle søder sager smager decideret vederstyggeligt. Så kan man blive vaccineret hver gang der er tilbud på skidtet og man tager endnu en tur ned ad Boogie Street.

  Håndværksbagerne er gået forrest og har reddet mig fra mangen en fristelse ved at sørge for kun at bage crap.

  Det samme er tilfældet med pizzaer. Hvis man kunne få fantastisk pizza her i nærheden til ingen penge, så ville jeg måske være en tyk mand.

  Mmm...

 8. Peter Pedal, heller ikke mine croissanter fristede til fremtidigt overforbrug. Lad os hermed opfordre alle håndværksbagere (og tankstationer) til at fortsætte i samme skure: Keep up the bad work!

 9. Peter Pedal

  Yes, lad os slå et slag i bolledejen for dårligt bagværk.

  Jeg har selv købt en bagemaskine trods advarsler om, at man kommer til at spise meget brød med sådan en maskine inden for dørene.

  Men løsningen er lige for: Man skal bare bage med så stor en andel af fuldkornsmel og så lidt fedtstof, at brødet ikke bliver alt for lækkert.

  Samtidig bruger jeg surdejspulver i stedet for rigtig surdej, og det hjælper også.

  Derudover stiller jeg min olivenolie i køleskab. Det er et godt trick, for så stivner den og bliver umulig at hælde på brødet - og jeg er så glad for mit hjemmebagte, ristede brød med olivenolie på.

  Jeg glæder mig også ofte over hvor dårlig cola man bliver spist af med i Danmark i 2012. Det er fantastisk, for det gør, at jeg ikke drikker det mere end en gang måneden - og jeg bliver som regel skuffet.

  Folk tror, at Coca Cola er det samme fra tid til anden og fra land til land, men nix.

  I England er det endnu bedre, for der smager Coca Cola Light ('Diet Coke') rædselsfuldt. Desværre har de godt brød i supermarkederne derovre, så jeg bliver hjemme.

  Chokofanter kan heller ikke købes i ordentlig kvalitet i løs vægt længere. Det er nu rart. Jeg er blevet så glad for små gulerødder.

 10. smørcroissant:) du kan sådan nogle sjove navne, Cummings. hvad var det andet... dagmarkringle?

 11. Regitze, det er nok en dagmartærte du tænker på. Jeg har med tilfredshed noteret mig at dette bagerkunstens mest effektive slagvåben i de senere år har vundet indpas også øst for Storebælt.

  Æren for navnet 'smørcroissant' tilfalder Shell, som meget hensynsfuldt skilter med det for at undgå forveksling med det misfoster af en croissant, der indeholder en sødlig, brun substans og sælges under betegnelsen 'chokoladecroissant'.

 12. Det var meget opklarende, Cummings. Smørcroissant var ikke tidligere en del af mit bager-vokabularium :)

 13. - eller rettere tankstations-vokabularium...

 14. Altid til tjeneste, kære Gowings!

 15. dagmartærten, ja! jeg elsker (også) den historie.

 16. her var den jo: http://eksistensmaksimum.dk/?p=962

 17. Peter Pedal

  Er det rigtigt hvad jeg hører?

  Er du blevet ansat som omfordelingsminister?

 18. Jeg skal virkelig vride på abstraktionsniveauet for at forstå den markedsføring. Men OK, jeg må leve med min skæbne. Jeg drømmer om æbletærter for tiden, men dem kan man ikke købe sig til. Eller blåbærmuffins :)

 19. @Donald: Hvem ved, måske er det privathospitalerne der står bag :-)

Skriv en kommentar