- Men hvem har egentlig stemt Bjarne Corydon ind i folketinget?
UPDATE: Det er fuldstændig forkert, når jeg påstår at Bjarne Corydan kom ind som mininster uden at være valgt til til folketinget. Han er stemt ind af Esbjerg-kredsen med flotte 8000 personlige stemmer. Det fremgår af en artikel i fredagens Informtion (21. marts 2014). Her kan man også læse, at de er rigtig glade for ham derovre i den driftige og innovative havneby. Det ændrer ikke ved at jeg ønsker ham hen hvor peberet gror, men nu ved jeg så, at det var Esbjerg der stemte ham ind. Det forlyder også at de er rigtig glade for Goldman Sachs milliarderne til investeringer i off-shore industrien, der udgår fra den 140 år gamle by ved vadehavet. Ingen tvivl om at Bjarne er Esbjergs mand.
Ham har vi it vært hældi mæ, som vi siger i min nordjyske familie.
Årh, ved det næste ø-råd, skal vi så ikke lave en hemmelig alliance og stemme ham HELT væk fra øen?
IKKE MIG.... undskyld versalerne
Henriette - simpelthen. Ud med ham.
Heller ikke jeg, GoodKnight.
Det er jo egentlig ret interessant, at en minister som overhovedet ikke er valgt til folketinget, og som i tillæg er politisk analfabet, har så meget indflydelse
Jeg havde ikke checket da han blev indsat, men jeg har tænkt samme spørgsmål en gang imellem. Politisk tunghør, det er det mindste man kan sige. I min forretningsbog er det heller ikke god forretning, fordi den på lidt længere sigt end senest mulig valgdato ikke giver så meget overskud, som den burde. Og det overskud, der er, vil sive ud af DK.
Ja, det er mærkeligt, men det ligner at SF og Socialdemokraterne er ved at aflive sig selv. Måske slap SF ud i tide; det vil fremtiden vise.
Ja, jeg vil tro at det er på tide, SF kom ud i friheden, men det løser ikke problemet med at SR og Ole Sohn faktisk smider om sig med dårlige løsninger.
Og: I dag kommer det så frem, at DONG aktier er steget fordi den nye ledelse er 2 mia over forventet overskud, det betyder at salg af 1/5 er endnu dårligere end tidligere antaget.
... burde tilføje: Med mindre prisen genforhandles.
Og her sitter jeg oppe på berget, og lurer på hva det er med denne Corydon, bortsett fra at han har sansen for Herr Sohn.
Om SF slapp ut i tide, gjenstår å se. Her i bergene kalles det SV-effekten, etter forrige regjering. Det gikk merkelig bra, tross alt, med SV i første rød-grønne runde. Kanskje fordi Kristin Halvorsen som finansminister høstet stor anerkjennelse, også fra kretser der man ikke hadde forventet det. Men i andre runde gikk det galt, og de falt og falt og falt.
Nå er det Fremskrittspartiet som går den samme skjebne i møte. Der tror jeg det kommer til å gå langt raskere nedover. Årsaken ligger nok i hvem de har med seg på bakkenivå, og i hvor stor grad de er i stand til å lese det parlamentariske system. Akkurat nå reagerer de bare med ryggmargsrefleksen, og er sinte og skuffet over at deres parti ikke allerede har gjennomført alle de løfter de kom med. De sitter jo i regjering, for fanden, og likevel er det fortsatt ikke sprit i butikkene, fortsatt brune mennesker i gatene og fortsatt bompenger å betale :-)
Fortell meg nå litt om denne Corydon.
Okie, dokie Hege. Bjarne, kom ind i folketinget på et afbud. Han var rådgiver for den nuværende statsminister og kampagneleder op til valget (som jeg husker det). Da Henrik Sass Larsen blev sat fra bestillingen af Danmarks svar på NSA (gud bedre det) kom hr. Corydon ind fra højre - ingen anede hvem han var, ingen havde stemt på ham - og nu sidder han og laver blå finanspolitik.
Han - og Sass Larsen, for øvrigt - giver den gas som direktører i virksomheden 'Danmark', som de politiske analfabeter de er. Ingen af dem kan dybest set forstå, at befolkningen har et problem med at sælge ud af en statens største virksomheder (DONG) til Goldman Sachs. Af en eller anden grund er befolkningens hukommelse ikke så kort som de to politikeres - et faktum de sandsynligvis vil løbe panden imod på næste valgdag.
Jeg har ikke forstand på polletæk; men er Corydon ikke maskinmesteren, som kan se, samt overbevise andre om, at der skal nogen udefra til at rydde op i den samling bestyrelser, som er dannet af politikere, som ikke liiige fik en taburet eller borgmesterpost; men som ellers i øvrigt er blottet for evner til at styre en butik af Dongs type og størrelse?
Farmer, jeg kan sagtens se din pointe.
Men lige med DONG så er der faktisk tale om en professionelt ledet virksomhed - med det lille aberdabei: at den er vores, dit og mit. Og hvad angår politik, så handler det om at moral og etik nogen gange går forud for økonomi; forstået på den måde, at det kan være vi lige skal vende skråen, når nu der er en del af os, der synes, at det er noget møg, at en af krisens igangsættere skal sidde og score kassen på Cayman Island, med x antal garantier, udstedt af den danske stat, der reelt konverterer risikoen for Goldman Sachs, til hvad der gælder for et lån udstedt med en løbetid på 6 år og en udlånsrente på formentlig ikke under 20-25%.
Trukket lidt hårdt op.
I could tell you some stories om socialdemokrater - men jeg tør ikke.
Kald mig bare en mus.
(...piv, piv!...)
:)
Her stiller jeg et spørsmål, og så går det dager før jeg har tid til å lese svaret. Men sånn er det. I'm a working class girl. Uansett: Takk! Denne Dong saken har jeg forstått, - tror jeg, - men nettopp derfor forstår jeg ikke at det skjedde.
Jeg har moro av å forsøke å henge bitte-bitte litt med, sånn at jeg kan forstå noe av dansk politikk, - men det er ikke så lett. Kanskje man skulle abonnere på en dansk avis, - i det minste i helge.
Jeg tenker.
Evt. http://politiken.dk/indland/politik/ECE2203797/anonym-socialdemokrat-lukker-op-til-partiets-maskinrum/
Den nuværende bestyrelse er tilsyneladende ikke mere prof./dygtige end at der hele tiden skal pumpes skatte-mia. i DONGkassen for at holde butikken kørende. (Det kan selvfølgelig kaldes være proff. at lænse en statskasse, men i dette tilfælde er staten jo DONGs egen moder, såh....)
Var det ikke selveste herr formanden, som var i bestyrelsen for SAS i den årrække, hvor økonomien var ved at tvinge selskabet i knæ?
Prøv at kik under "kontroverser" her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Fritz_Schur
Jeg tror stadig, at regering og folketing har måttet ty til et firma med virkelig power for at finde kvalificeret modspil til limen på de givende taburetter.
Fra twitter.com/sebdor
Sebastian Dorset @sebdor 18 t.
Der er en eller anden anonym giraf der har skrevet en bog om livet i Zoo bag facaden. Men de har vist allerede fundet den. #distraktion
Farmer: Nu er Fritz Schur aldrig valgt ind af nogen vælgere i DONGs bestyrelse, men rygtet går, at Venstre udpegede ham i sin tid. Det kan man mene om hvad man vil. Om Anders Eldrup og hans - om man må sige - overordentligt velbetalte investeringsdrenge var lige lovlig ambitiøse, får vi aldrig at vide; det satte Fritz Shur en stopper for. I Berlingeren kan man - måske ikke så underligt - læse et anderledes positivt portræt af Fritz Shur, der går af som formand inden så længe:
http://www.business.dk/green/derfor-forlader-fritz-schur-formandsposten-i-dong
Hvorom alting er, så er DONG helt klart en stor sag at tumle. Og i og med at vi har besluttet at gå 'all in' på havmøller, så skal DONG have kapital tilført, for at kunne udfylde rollen som udvikler og producent her - og selvfølgelig sælge af sin know how, på den ene eller den anden måde, når vi kommer så langt.
Jeg vil understrege, at jeg ikke betvivler at Goldman Sachs er en overordentlig kompetent investeringsbank. Det har den vist til fulde ved at komme ud med et gigantisk overskud i 2007 tjent på salg af ubrugelige forsikringer solgt til andre pengeinstitutter. Men det der ryster mig er, at det ryster regeringen og det øvrige folketing, at der opstår en, må jeg sige folkelig uvilje, imod at sælge ud af DONG til Goldman Sachs. Istedet for at staten låner pengene til en latterlig rente og skummer fløden ved børsnoteringen i 2020. Den folkelige reaktion er politik - Corydon og Sass' forbavselse og slet skjulte irritation er arrogance, magtfuldkommenhed og måske mest alvorligt - politisk analfabetisme.
Peter Pedal: En socialdemokratisk giraf er afgået ved døden. En død ikke væsensforskellig fra den som tilfalder tusinder af grise, køer og høns som vi med fornøjelse fortærer. Her kan ungerne oven i købet få chancen for at se en giraf 'indeni'. Idiotien lyser ud af øjnene på aktivisterne - og nu også den amerikanske ambassadør:
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/02/10/152153.htm
1)
Måske er Bjarne og co. bange for at låne penge - dvs. bruge et finansieringsinstrument. Måske forstår de ikke, at lånefinansiering kan være en god forretning.
De er måske skræmt af en ikke sååå fjern fortid, hvor vi blev tudet ørerne fulde af dommedagssnak med udgangspunkt i udlandsgæld og underskud på betalingsbalancen.
Men det første der sker, når DONG skifter hænder, er nok at der bliver solgt fra af værdier (bl. a. risikable investeringer OG guldæg) - og at selskabet bliver "strømlinet"/"fokuseret" og gældsat voldsomt. Jeg har ikke selv forstand på kapitalfonde og big business, men de bekymringer har jeg ladet mig tude ørerne fulde af - og jeg er tilbøjelig til at tro på det.
2)
Hvad skal vi gøre, når Nordsøolien slipper op? Ja, vi skal leve af at bygge vindmøller og udvinde bølgeenergi, men det er selvfølgelig lidt svært at bygge op til, hvis man i 2014 solgte det selskab, som i høj grad stod for netop dén del af innovationen.
3)
http://heltnormalt.dk/nationensoje/2014/02/19/140736
Lige mine ord, Peter Pedal. Hvis man vil studere Goldman Sachs fremgangsmåde, kan man passende kigge til ISS: en stor forretning som nu er forvandlet til et fallitbo, ingen på Børsen gider at eje eller have...
(- Igen lidt hårdt trukket op)