Så for den...

Nu har regeringen besluttet at nedsætte en Irak-kommision - og det helt uden at spørge Søren.

(- Og hvis der bare er én, der rejser sig og siger:"Jamen, vi var da allesammen enige om...", så får han buksevand!)

Kategori: ,. Bookmark permalink.

14 Kommentarer til Så for den...

  1. Peter Pedal

    Lyt ikke til folk, som i fuld offentlighed har indrømmet, at de er provokatører - og som bruger provokationen på...hov...nej, nu engagerer jeg mig selv i hans spin(d), så længere vil jeg ikke gå denne gang :-)

  2. Vi kan blive beskyldt for at slå til Søren, Peter Pedal.

  3. Jeg ville gerne slå til Søren, åh det ville være fryd.

  4. Peter Pedal

    Søren skal integreres.

  5. Uden Relevans og Peter Pedal, på en måde ligger Søren jo ned ligenu...

  6. Peter Pedal

    Måske ligger han som han har redt.

    Men han skal da integreres og rummes og dysses lidt ned og have et kram og alt muligt.

    Jeg gider bare ikke lige nu.

  7. Jeg er bange for at Irak kommissionen ligesom den politiske debat sidenhen flytter fokus fra at invasionen i Irak er af en sådan art at den kræver at invadenterne tager ansvar. Det er formuleret i en FN-vejledning for besættelsesmagter, hvordan de skal sørge for retsvæsen, vand og el-forsyning, transport - og dermed skal samfundet selv være i stand til varetagelse af fødevarer, uddannelse, landbrug etc.

    Det er indlysende, at når man demonterer retsvæsen og tager "magten" over et samfund, så skal man sørge for at andre ikke tager magten ved at sætte sig på retsvæsenet.

    Problemet er selvfølgelig, at besættelsesmagten ikke forstår sproget og man valgte i Irak folk, man troede at man kunne stole på. Det var så naivt.

    Man skulle have talt med læger og lærere, præster og købmænd for at løse problemet med at finde bedre politikere.

    Iraq Body Count, IBC, iraqbodycount.org/ er det mest troværdige selskab som optæller civile tab i Irak under krigen og lavt sat - som minimum - er der 110,000 dødsfald siden 2003. Andre agenturer skønner at tallet kan være det dobbelte, men de 110000 er dokumenterede.

    Dele af de allierede styrker skrev en rapport om at det var forkert - i strid med ovenfor omtalte FN-konvention - at man ikke etablerede retssystem, forsyninger og transport. Svaret fra politikerne var, at det ikke var en besættelse! uha.

    De civile tab er den egentlige tragedie. Beslutningsgrundlaget herhjemme kan ikke bringe uskyldige børn, kvinder og forsørgere til live igen.

  8. Jeg kunne ikke være mere enig med dig i din konklusion, Donald. Jeg mener bare, at hele cirkuset med kommision og politisk taskenspilleri, som kommer til at fylde den nærmeste fremtid, har en berettigelse: hvis man tvinger halvdelen af nationen med i en 'ulovlig' krig, der senere hen udvikler sig til en gigantisk katastrofe, skal det så passere med et skuldertræk, ovenpå løgn og spin?

  9. Peter Pedal

    Kloge ord ovenfor. Tak for dem.

    Jeg tvivler på, at mennesker er særlig gode til at lære af historien i en fart, men man kan håbe på, at vi kan lære af den nærmeste fortid inden vi starter den næste krig.

    Den næste krig - i Syrien eller Iran - kan jo i øvrigt starte snart. Nogle vil hævde, at vi har ganske få uger til at angribe Iran, hvis deres atomprogram skal stoppes før det er gravet ind i grotterne - andre vil hævde, at vi bør investere mere i dialog og mere fredelig atomteknologi, hvis deres program skal stoppes.

    Jeg bider mærke i, at Villy Søvndal var fremme med et initiativ om en freds- og konflikt-fond, som skulle forebygge krig. Han fik bare ikke held til at gennemføre sine planer, fordi pengene skulle bruges på noget andet.

    Hvis man f. eks. skal stoppe konflikten i Syrien, Bahrain eller Iran, så skal der jo en hær af dyre diplomater til - og massive investeringer på anden vis. I eksemplet Iran kan man godt give dem knowhow og teknologi til at lave atomreaktorer til fredelige formål (med inspektion fra IAEA). Og det vil formentlig være billigere end en militær konflikt...det er bare svært at tage fra den ene pengekasse i det ene land (Israel eller USA) og give til en anden pengekasse i et andet land (atomteknologi fra Rusland, som har et særligt forhold til Iran).

    Jeg kan kun håbe på, at den nuværende regering og Enhedslisten bliver længe nok i kontorerne til at nå at indføre besparelser på cirkus mili (hvilket vil koste arbejdspladser, højlydte protester, heftig lobbyisme, tab af vælgergrupper osv.).

    Og så håber jeg på, at Villy er dristig nok til at genfremsætte sit forslag om en freds- og konfliktfond igen - evt. når opsvinget kommer og der bliver råd til den slags langsigtet luksus.

  10. Peter Pedal

    PS: Hvem gider tage telefonen og ringe til Villy og Hillary? Hils dem og sig, at en freds- og konfliktforebyggende fond kan finansieres - og give stort overskud - ved at man undgår en kæmpe stigning i oliepriserne efter et angreb på/fra Iran.

  11. Nej, selvfølgelig skal det ikke ignoreres med et skuldertræk, men jeg vil prøve at flytte fokus på forståelse af den almene borgers sikkerhed. En kommission vil fungere som en syltekrukke, hvis den får lov at eksistere længere end 3 måneder.

  12. Donald, jeg tror, jeg ser din pointe. Og jeg deler den.

    Men jeg er bare også meget opsat på, at den halvdel af os, der ikke syntes det var en fantastisk ide at gå i krig i Irak uden FN mandat, får taleret. Og ja, det handler i høj grad om revanche - hvad ellers? Når man har hørt landets statsminister gentagne gange åle den halvdel af befolkningen der ikke ville vise stålfast vilje og opbakning til at trampe i takt med banjo-vennen Bush, hans slæng af neoliberalister, Halliburton og hele koret.

    (nu blev det lidt skingert - undskyld)

  13. OK - jeg forstår det godt og det kan forhåbentlig veje ind hvis der opstår en lignende situation et sted - borgerkrig i Italien eller Spanien?

  14. Krig med FN mandat er noget møg og går sjældent godt (Vietnam in memoriam). Men krig uden FN mandat - det er bare krig. Lad os håbe at det ikke kommer så vidt, Donald.

Skriv en kommentar