Rigtige mænd parallelparkerer

Parallelparkering
Det er fredag aften, og hr. Soveby har inviteret fru Soveby i biffen inde i København til syvforestillingen. De er lidt sent på den, og fruen er begyndt at blive en smule nervøs for, om de nu også kan nå det.

– Tag det roligt, Skat, jeg skal nok finde en P-plads. Der er altid en plads til mig og min Corolla, smiler hr. Soveby skælmsk, blinker til sin kone og træder lidt hårdere på sømmet.

De er fremme kl. 18.55.

– Se selv, hvad jeg sagde
, siger Hr. Soveby til fru Soveby og giver sig febrilsk til at spejde efter et sted at sætte bilen. Heldigvis bliver der pludselig en plads ledig lige for næsen af ham og lige ud for biografen.

– Damn! tænker hr. Soveby og bliver svedig i håndfladerne. Hva' nu!

Den ledige plads befinder sig nemlig mellem to andre biler, og hjemme i sovebyen parkerer han aldrig andre steder end i sin egen indkørsel og på indkøbscentrets halvtomme P-plads.

Han har nu to muligheder:

 1. Forsøge at gennemføre sin berømte 27-punktsparkering med udsigt til at stoppe trafikken i mindst et kvarter, mens fru Soveby lader som om hun ikke kender ham og ærgrer sig over, at de ikke bare blev hjemme og så Vild med dans.
 2. Give sig til at køre rundt og rundt om biografen i håb om, at der sker et mirakel.
Uanset hvad han vælger, vil de komme for sent til filmen, så hr. Soveby vælger den ikke-eksisterende 3. mulighed: At køre hjem igen med uforrettet sag + en demonstrativt tavs fru Soveby ved sin side og træde ind ad døren i samme øjeblik som Vild med dans er slut.

Hvis hr. Soveby skulle være at finde blandt vore læsere, kan Mænd af betydning kvit og frit tilbyde følgende udvidede parallelparkeringsservice:

Sådan skal man gøre.

Sådan skal man ikke gøre.

Sådan skal man gøre, hvis man har en veludviklet selvtillid.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

17 Kommentarer til Rigtige mænd parallelparkerer

 1. Jeg nupper den sidste mulighed ... ikke noget pjat her ;-)

 2. Kortet til parallelparkering landede aldrig hos mig, men hvor ville jeg elske at kunne bruge selvtillidsmodellen.. Gud ved hvor mange nabobiler det koster inden det lykkes.. :-)

 3. Lige en ting: Hvad hvis man ikke har en delt rude i bagdøren? Så kommer man aldrig til at parallelparkere, eller hva'?

  Jeg lærte i sin tid at hvis man skal parkere i venstre side af vejen, så skal bilen bagved fylde hele bagruden når man retter op ved at dreje rattet til højre. Når man derimod parkerer i højre side, så skal bilen bagved forsvinde ud af synsfeltet i bagruden når man retter op ved at dreje rattet til venstre...

 4. @Per: Så er vi to!

  @Inge: Der er mange fordomme om kvinder og biler. Hvor er jeg glad for, at det ikke er en mand, der bekræfter dem :-)

  @Gowings: Nej, hvis man ikke har en delt rude i bagdøren, må man blive hjemme!

  Jeg lærte vist det samme. Nu tror jeg bare, man får besked på at købe en bil med parkeringssensor ...

 5. Jeg holder mig til cyklen (eller bus, taxi, rickshaw, gondol). Ingen paralleluniverser her.

 6. @Eric: Jeg ved, du er frygtløs på det punkt og lever livet farligt :-) Fortsat held og lykke!

 7. Peter Pedal

  Ja, I bilister har mange kvaler.

  Hvis jeg nogensinde køber en bil, så lover jeg at spise Henrik Qvortrup.

 8. Peter Pedal, jeg tror det er sværere at parallel parkere på cykel...

 9. Peter Pedal

  -> Gowings: Nå, så må jeg anskaffe mig en servicevogn med tag-bagagebærer OG spise Henrik Qvortrup.

 10. stakkels hr og fru Soveby.

  jeg lærte at (højre)parallelparkere med følgende fif: når den lille prik på vinduesviskeren er lige udenfor den parallelle bils sidespejl, sætter du i bakgear og kaster bilen til højre.
  desværre har jeg aldrig siden køreskoletiden fundet vinduesviskere med en lille prik.

 11. I mangel af prik på vinduesviskeren kan man opsende en bøn til de højere magter vedrørende den igangværende parkering. Det plejer at virke.

 12. Peter Pedal

  http://wulffmorgenthaler.dk/img/strip/Batman-WM_strip_DK_20110109.jpg

 13. Når passager-skibe har en speciel parkeringsskrue må man også kunne lave sådan en på bilerne.

  I en mere alvorlig tone: Man skal ikke kigge efter dørstolper, vinduer eller viskere, men efter hjulenes position, og så skal man øve sig, hvis man hellere vil se film end "Vild Dans". Der er iøvrigt et godt parkeringshus på Israels Plads, og man kan gå derfra til den anden ende af byen på mindre end en time. Måske endda mindre end en halv time ... Det er en dejlige spadseretur og så behøver man heller ikke at gå i biografen, men har oplevet land og folk - uden lærredets mellemkomst.

 14. @Peter Pedal: Hep!

  @Donald: Enig - både hvad angår parkeringsskruen og P-kælderen på Israels Plads. Og så tror jeg for resten, at den eneste vej til succes på parallelparkeringsområdet er at kende sin bil.

 15. Jeg tror, jeg har fundet det Donald søger:

  http://www.youtube.com/watch?v=lZzA8nTj-eM&feature=related

Skriv en kommentar